Thomas

Etter en aktiv idrettskarriere og førstegangstjeneste i forsvaret med grundig opplæring i førstehjelp så ble Thomas stadig mer nysgjerrig på anatomi og hvordan kroppen fungerer. Dessuten har han ikke lyst til å bare sitte på et kontor. Derfor velger han nå å gå et «Foundation Year» som forberedelse til Osteopati studier i London fra høsten 2022.

Osteopati likner på kiropraktikk, men fokuserer mer på kroppens indre organer i tillegg til ben, muskler og ledd. En osteopat kan behandle alle typer fysiske skader. Thomas tar nå et «Foundation Year» ved David Game College i London, som forberedelse til studiestart i osteopati høsten 2022 ved University College of Osteopathy i London. Mange universiteter i Storbritannia anbefaler et «Foundatiaon Year» for å få alle studenter opp på samme faglige nivå før studiestart. Dessverre finansierer ikke Statens Lånekasse dette forberedelsesåret så det må Thomas finansiere selv.

Hva gjorde at du velger Osteopati?

«Jeg har tenkt på studier i osteopati en stund. Da jeg kjørte alpint og fikk en komplisert kneskade så ble jeg behandlet av en osteopat. Da ble jeg fascinert over hvor godt behandlingen virket, og jeg fikk lyst til å lære mer om faget. Dessuten har jeg ikke lyst til å bare sitte på et kontor. I osteopatiutdanningen har man en fin kombinasjon av teori og praksis. Man gjør mye «hands on» trening som innebærer at elevene øver på hverandre. De siste årene av studiet kan man også behandle frivillige pasienter gratis. I tillegg hadde jeg lyst til å studere i utlandet og i London finnes det flere gode skoler. En dyktig osteopat i Oslo anbefalte University College of Osteopathy», forteller Thomas.

Hvilke fag har du hatt til nå i ditt «Foundation Year»?

Et «Foundation Year» innebærer at du kan velge fag som er relevante i forhold til hva du skal studere. Dette gjør at du kan forberede karakterene dine fra videregående som igjen kan øke sjansene for å komme inn på det studiet du ønsker. I høst hadde jeg fag som IT, engelsk, CV skriving, matte, kjemi og biologi. I dette vårsemesteret skal jeg blant annet ha kjemi, biologi og utvidet matte. Det fine med dette året er at skolen også hjelper oss med å søke inn på de universitetene vi ønsker å gå på. Jeg hadde kjemi 1 og 2 på videregående samt biologi 1 og 2, men jeg hadde kun P-matte. Nå har jeg fått en veldig bra lærer som har bidratt til å få meg mer interessert i matte og jeg har fått en mye bedre mestringsfølelse i dette faget», forteller Thomas.

Hvordan er Osteopati studiet lagt opp?

«Jeg skal ta en fireårig integrert master. Det første året er relativt teoretisk hvor man skal lære om hvordan alt i kroppen henger sammen. Utover vi studiet blir det gradvis mer praksis og da særlig på tredje og fjerde året. Da øver elevene mye på hverandre, men tilbyr også gratis behandling til pasienter som ønsker å la studentene prøve seg», sier Thomas.

Hva er inntakskravene til Osteopati studiet du skal gå ved University College Of Osteopathy?

Jeg er litt usikker på de eksakte inntakskravene, men jeg kom inn på bakgrunn av min kompetanse med biologi, kjemi og P-matte på videregående og mitt «Foundation Year». Dessuten måtte jeg ta en språktest (IELTS). Testen er delt i fire deler: «writing, listening, speaking and reading». På denne testen tror jeg man må ha minimum 6,5 poeng», sier Thomas.

Hva har du likt best ved studentlivet i London så langt?

«Selv om jeg har vært i London noen ganger tidligere så er det utrolig spennende og flytte til et helt nytt land. London er en spennende by og jeg visste at jeg ville studere i utlandet. Det er et godt miljø på skolen og lærerne er utrolig flinke og hjelpsomme. Man kan alltid skrive e-post til lærerne når man lurer på noe og de kommer raskt tilbake med hjelp og støtte. Dessuten er ikke klassene så store og det er utrolig positivt at man får hjelp til å søke på universiteter», sier Thomas.

Hva har vært utfordrende ved studiene så langt?

«Den første måneden i høst så var det jo utrolig mye nytt å sette seg inn i. London er mye større enn Oslo og det tar litt tid før man lærer å orientere seg i byen. På skolen var jo også alt nytt og det engelske akademiske språket er avansert. Heldigvis kom jeg relativt raskt inn i det nye livet», sier Thomas.

Hva er det som motiverer deg til å studere Osteopati?

«Jeg vet at jeg kommer til å like både studiet og yrket og jeg er ikke usikker på valget. Både studiet og yrkeslivet blir spennende og gøy og jeg vet at jeg kommer til å få en jobb jeg trives med», sier Thomas.

Hvordan strukturerer du dagene dine?

«All undervisning er på skolen og vi har ingen nettbaserte forelesninger. Skolen jeg går på har en 5% fraværsgrense så det er stress å gå glipp av undervisning. I tillegg må man følge godt med og jeg må planlegge god tid på «tuben» frem og tilbake til skolen. Når jeg kommer hjem etter en dag på skolen så forsøker jeg å jobbe en time med lekser og ulike oppgaver vi får. Heldigvis er som sagt lærerne veldig støttende og hjelpsomme», sier Thomas

Hvordan er studentmiljøet i London?

«Jeg har blitt kjent med noen hyggelige folk på skolen, men utfordringen på et «Foundation Year» er jo at alle skal gjøre forskjellige ting og har ulike fag. Så jeg kommer nok til å bli kjent med flere når jeg starter opp på osteopat studiet til høsten. Heldigvis kjenner jeg også flere nordmenn som studerer i London så vi finner på hyggelige ting sammen», forteller Thomas.

Hva er drømmejobben din når du er ferdig utdannet?

«Den ultimate drømmen er å jobbe som osteopat på et «premier league» fotball lag i Storbritannia. Uansett kan jeg tenke meg å jobbe med idrettsskader og kanskje bli spesialist på en del av kroppen. Det mest realistiske er nok at jeg begynner å jobbe på en klinikk for å få praksis. En mulighet etter hvert er jo også å starte sin egen klinikk», sier Thomas.

Har du noen råd til de som er nysgjerrige på å studere Osteopati?

«Det må jo komme litt naturlig og du må ha en genuin interesse for faget. Dessuten må du være forberedt på at det blir krevende akademisk og du må være generelt interessert i å jobbe med mennesker. I tillegg må du naturligvis være komfortabel med å snakke engelsk hvis du skal studere i Storbritannia», avslutter Thomas.